| |     latinica | Français  
Насловна
Учешће дечијег фолклорног ансамбла КУД" Димитрије Туцовић " из Београда на Међународном фестивалу дечјег фолклора „Деца за мир“ у К. Мароко (24. јул – 2. август 2019. год.)

 

У недељу, 29. јула, приређен је и мањи коктел за четрдесетак гостију, чланова дечијег фолклорног ансамбла и организаторе Фестивала (представнике домаћина који су све време били уз нашу фолклорну групу). Амб. С Прица је у поздравном обраћању  укратко упознала фолклорну групу са историјом и националним богатством Марока, односима Србије и ове земље, као и са актуелним приликама у овој пријатељској земљи. Посебно им је захвалила што чине велики напор (тродневни пут аутобусом) како би учествовали на Фестивалу и на најбољи начин представили своју земљу..

 

 


Све време боравка, амб. С. Прица и Амбасада су били у контакту и на располагању за све што је било потребно, а пре наступа наше групе у Казабланки  амб. С. Прица организовала је и колективну (најављену) посету највећој мароканској џамији „Хасан II”, која се налази у овом граду.


Свечаном отварању и на осталим концертима присуствовали су представници Амбасаде, поједини чланови дијаспоре (сви чланови позвани од стране Амбасаде),  високи државни и локални званичници Марока, представници дипломатског кора и медија, а наступ нашег ансамбла је пропраћен са великом пажњом.

 

 

 


Верзија за штампу
Вести
Учешће дечијег фолклорног ансамбла КУД" Димитрије Туцовић " из Београда на Међународном фестивалу дечјег фолклора „Деца за мир“ у К. Мароко (24. јул – 2. август 2019. год.)
Концерт вокалног Ансамбла Светлане Спајић на 25. Фестивалу сакралне чузике у Фесу (Мароко) , 19. јуна 2019. год.
3. "Маратон за мир", у организацији "Cercle Diplomatique", Рабат, 7. април 2019. год.
Учешће српских студената пољопривреде на студентској манифестацији „Промоција локалних производа у ери индустријализације“; у организацији "Међународне организације студената пољопривреде и сродних области науке IAAS, К. Мароко, 31. март – 11. април 2019. год.
Планинарско смучарски клуб "Дунав" у посети Амбасади Р. Србије у Рабату, 28. март и 8. април 2019. године
Друго заседање Мешовите комисије за трговинску, економску, техничку и научну сарадњу између Републике Србије и Краљевине Мароко, Рабат, 5.-6. март 2019. године
Учешће амбасадорке С. Прице у хуманиторној акцији УНИЦЕФ
Амбасада Србије на Добротворном новогодишњем дипломатском базару у Рабату, 15.12.2018. год.
УН Међувладинa Конференцијa за прихватање „Светског пакта за сигурне, уређене и регуларне миграције“, Маракеш, 10. и 11. децембaр 2018, учешће Делегације Р. Србије
Полагање венаца на Дан примирја, 11.11.2018. год.
Посета министра културе и комуникација К. Марока М. Ел Аража (Mohamed El Aaraj), 20.-22. октобар 2018. год. Р. Србији и учешће К. Мароко на 63. Међународном сајму књига у Београду, у својству почасног госта, од 21. до 28. октобра 2018. године
Међународни фестивал дечијег фолклора "Деца мира", Рабат-Сале-Кенитра, 23. јули - 1. август 2018. год, Србија почасни гост
Посета првог потпредседника Владе и министра спољних послова Р. Србије И. Дачића Рабату, 14-15.март 2018. год.
Недеља мароканске домаће Радиности у Београду (15. -24. септембар 2017. год.)
КУД ДИМИТРИЈЕ ТУЦОВИЋ ИЗ БЕОГРАДА У РАБАТУ
Архива вести