| |     ћирилица | Français  
Naslovna
Спровођење избора за народне посланике Републике Србје у иностранство

Лица која нису уписана у јединствен бирачки списак ће моћи да поднесу захтев како би били уписани. Обрасце захтева моћи ће да се поднесе лично доласком у ДКП, путем поште, факса или електронским путем. Поред читко попуњеног обрасца захтева биће неопходно да се приложи и копија важећег пасоша или личне карте издатих од стране надлежних органа Р.Србије.

Држављани Србије могу на основу ЈМБГ електронски проверити да ли су уписани у Јединствени бирачки списак преко сајта Министарства за дрђавну управу и локалну самоправу ( МДУЛС ), односно следећег линка:

https://upit.birackispisak.gov.rs 

Обрасци захтева за упис у бирачки списак података да ће бирач гласати у иностранствоу и захтева за упис у јединствени бирачки списак у Р. Србији се могу преузети са:  http://www.rabat.mfa.gov.rs/odrzavanje/uploads/Zahtev-za-glasanje-u-inostranstvu1_(1).doc и http://www.rabat.mfa.gov.rs/odrzavanje/uploads/Zahtev-za-upis-u-JBS_(2).doc

Без обзира на врсту боравка у иностранству, Амбасада Републике Србије у Рабату ће примити захтев држављанина Републике Србије који захтева да своје бирачко право искористи гласањем у датом ДКП, односно месту које је навео у захтеву. И лица која ће туристички боравити на дан гласања у иностранству могу да се пријаве. 


Verzija za štampu
Vesti
Спровођење избора за народне посланике Републике Србје у иностранство
Конкурс за суфинансирање пројеката који својим квалитетом доприносе очувању и јачању веза матичне државе и дијаспоре и матичне државе и Срба у региону
Arhiva vesti