| |     ћирилица | Français  
Naslovna
22. jul 2021. godine - Predsednik Vučić: Odlučili smo - naš cilj je EU, ali je Kina važan partner


Mi smo se odlučili - naš cilj jeste i ostaje EU, istakao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u intervjuu nemačkom dnevniku „Handelsblatu“ i da za Srbiju ne postoji nikakva alternativa, ali naglasio i da je Kina važan partner Srbiji, a zadatak države da vodi brigu o interesu svojih građana.

On je tako odgovorio na pitanje šta će Srbija izabrati kada jednom bude morala da bira između tesnih odnosa sa Pekingom ili EU. Vučić je naglasio da Srbija želi da postane punopravna članica EU

„Nas povezuje istorija, zajednička kultura, članice EU su bez premca već sada naši najvažniji partneri“, objasnio je i dodao da je trgovinska razmena Nemačke i Kine 3.000 puta veća nego Srbije i Kine, a, primetio je, i pored toga se poslovi Srbije sa Kinom prikazuju kao problem.

Na konstataciju da nemačka kancelarka Angela Merkel nije čestitala stotu godišnjicu KP Kine, a da je on to učinio, odgovorio je da Srbija nije Nemačka, već mala zemlja. Na dodatno insistiranje šta će uraditi Srbija ako mora da bira između EU i Kine podvukao je da se Srbija već odlučila, da joj je bio i ostao cilj članstvo u EU.

„Naši najveći investitori su iz EU. Na EU otpada 67 odsto naše trgovine. Plus 17 odsto sa zemljama regiona koje se sve nalaze na putu ka EU. Bez EU ne možemo preživeti“, dodao je on.

„Ali možemo li mnogo toga dobrog sprovesti sa Kinom - naravno. I to činimo, kao i Nemačka“, istakao je Vučić, a na primedbu da se kritikuje kvalitet projekata Puta svile, pre svega zbog kineskih radnika, odgovorio da je kvalitet puteva ili mostova, koju Srbija gradi sa Kinom, odličan.

„Dajemo posao onima koji nam podnesu najbolju ponudu. Zbog toga kažem Evropljanima koji kritikuju kineske projekte u našoj zemlji - ponudite nam projekat za jedan evro više i dobićete ga“, naglasio je on.

S tim u vezi je ukazao da Srbija sa 600 miliona evra pomoći EU gradi železničku prugu ka Severnoj Makedoniji, navodeći da je ponuda bila bolja od kineske.

„Često se govori o pruzi prema Budimpešti sa 180 kilometara kroz teritoriju Srbije koju finansira Kina. Ali pruga koja se gradi uz pomoć EU od Beograda do severnomakedonske granice je duplo duža i niko ne govori o tome. Sve je suviše politički“, konstatovao je on.

Upitan da li pozdravlja planove EU i SAD o alternativnoj inicijativi Putu svile, Vučić je rekao da podržava sve što donosi prednosti našem regionu.

„Kinezi žele da prošire svuda svoje prisustvo, ali mnogi procesi na Zapadu, iskreno rečeno, su efikasniji i bez problema. Moramo još mnogo da učimo od Zapada, ali pristižemo“, kazao je Vučić.

On je ukazao da je Kina važan partner Srbiji i dodao da kada je počela konsolidacija državnih finansija 2014. naša država je dobila dobre uslove od Kine za razvojne projekte.

On je naveo i da je na istoku Srbije, na molbu EU raspisan konkurs za rudnik bakra, da šest meseci nijedno evropsko preduzeće nije dalo ponudu, te da su ga preuzeli Kinezi.

„Naš posao je da brinemo o ljudima“, poručio je on.

Podsetio je da je srpska privreda u osam i po godina porasla za 52 odsto, što za EU znači da bi Srbija mogla biti snažna članica i motor za ceo region.

Objašnjavajući kako se Srbija tako dobro ekonomski razvija on je ukazao da Srbija ima odličnu radnu snagu, koja govori engleski, da su društvo i administracija digitalizovani, i da ima i najfleksibilniji zakon o radu u Evropi, kao i konsolidovane javne finansije.

Podsetio je da je ranije javni dug bio na 78 odsto BDP, a danas je smanjen, zahvaljujući snažnim rastom privrede, na 52 odsto.

„Možemo sebi priuštiti da investitorima damo podsticaj za dolazak“, dodao je on i istakao da Srbija nudi pomoć investicijama, ali da na primer za dolazak Centra za razvoj „Kontinental“ motiv nisu bile subvencije.

Ukazao je da je samo Srbija u ovom regionu pre pet, šest godina pokrenula dualni obrazovni sistem, koji imaju Nemačka, Švajcarska i Austrija, da je na desetine hiljada ljudi u dualnom obrazovanju, a da to cene strani investitori, koji, uz to, mogu tesno sarađivati i sa univerzitetima.

Nemačka, naveo je, je najvažniji trgovinski partner i najveći investitor.

Počeli smo dolaskom malih tekstilnih preduzeća iz Turske, a sada dolaze pre svega velike nemačke firme. Danas u nemačkim kompanijama u Srbiji radi 71.000 ljudi“, objasnio je on.

Vučić je kazao da je veoma važna evropska perspektiva za investitore, navodeći da „Nikek“, „Toji Tajers“ ili „Micubiši“ dolaze iz Japana u Srbiju jer je naša država na stabilnom evropskom putu.

Upitan da li veruje da će Srbija u dogledno vreme postati članica EU, kazao je da se on ne žali.

„Sigurno je da smo dobili 45 milijardi evra pomoći EU, da bismo ekonomski bili mnogo dalje. Umesto toga smo dobili od EU 1,6 milijardi evra. Navikli smo da naše uspehe sami ostvarujemo“, rekao je Vučić.

Predsednik Srbije je podsetio da su u Hrvatskoj ranije plate bile 2,2 puta veće nego u Srbiji, a danas su veće za svega 1,7 puta.

„Zatvaramo rupu sopstvenim snagama. Ako bi postali članica EU onda zasigurno ne bi tražili najveće subvencije“, uverava on.

Rekao je da srpski put sledi nemački put ka Evropi, i da Srbija želi fer šansu.

„Verujem rečima Merkelove. Ona je na kraju svog mandata i ne bi morao više da je hvalim. Ali ona nam je dala stabilnost, slobodu putovanja u EU, pomogla u migrantskoj krizi 2015. godine i ministra privrede Altmajera i druge zamolila da tesno sarađuju sa nama“, podsetio je on.

Na pitanje da li ima naznake da će i nova nemačka vlada podržavati tako Srbiju, Vučić je izrazio uverenje da će tako biti.

„Poznajem Armina Lašeta, razgovarao sam sa njim kao premijerom Severne Rajne Vestfalije. Veoma je pametan i razume situaciju na Balkanu, i zasigurno će kao novi kancelar nastaviti politiku Merkelove prema našem regionu“, dodao je on.

Vučić je, takođe, izrazio uverenje da Rusija, ako bi se konkretizovalo pristupanje Srbije EU, ne bi slično reagovala kao u slučaju Ukrajine i da je tu reč o suverenoj odluci Srbije.

Na dodatno pitanje s tim u vezi Vučić je ukazao da je uvek kada bi se sastajao sa Vladimirom Putinom, a bilo je 18 ili 19 sastanaka, govorio da je zahvalan za tradicionalno tesno prijateljstvo sa Rusijom, ali i da se Srbija nalazi na jasnom EU kursu.

„Upitao je da li je to naš izbor i ja sam odgovorio „da, članstvo u EU je naš cilj“, dodao je on.

Kada je reč o „Kosovu“ Vučić je naglasio da je potreban kompromis u vezi ovog pitanja.

„Samo tako može biti održivog mira. Srbija, a i ja želimo mir. Prestanimo sa ludostima prošlosti. Tada ceo region može postati motor novog rasta za Evropu“, rekao je Vučić.


Izvor: Tanjug
 


Verzija za štampu
Vesti
19. mart 2024 – Odluka o sufinansiranju projekata za region i dijasporu
17. mart 2024 - Komemorativna akademija povodom obeležavanja Dana sećanja na 17. mart 2004. godine
12. mart 2024 – XXVI Međunarodni likovni konkurs „Radost Evrope“
04. mart 2024 - Ambasador Bauer sa Imadom Barakadom, Predsednikom Upravnog odbora marokanske asocijacije za turistički inženjering (SMIT)
02. februar 2024 – Raspisani konkursi za sufinansiranje projekata za region i dijasporu
25. decembar 2023 - Ambasador Bauer primio Marka Nikolića koji je trčao humanitarni maraton
27. novembar 2023 - Ambasada Srbije učestvovala na humanitarnom bazaru
11. novembar 2023 – Polaganje venca na groblju u Rabatu povodom Dana primirja
02. novembar 2023 - Ambasador Bauer sa ministrom za digitalnu tranziciju i reformu javne uprave Kraljevine Maroko
01. novembar 2023 - Izbori: prijavljivanje za glasanje u inostranstvu
13. oktobar 2023 – Raspisan konkurs za sufinansiranje projekata za region i dijasporu
11. oktobar 2023 - Ambasador Bauer sa ministrom za visoko obrazovanje, naučno istraživanje i inovacije Maroka
14. septembar 2023 - Ambasadu u Rabatu posetili srpski turisti koji su se, u vreme zemljotresa u Maroku, zatekli u njegovom epicentru
28. juli 2023 - Ambasador Bauer se sastao sa gradonačelnicom Grada Rabata, Asmom Rlalu
26. juli 2023 - Učešće KUD „Dimitrije Tucović“ na međunarodnom festivalu folklora „Deca za mir“ u Rabatu
17. juli 2023 - Ambasador Bauer sa direktorom marokanske Agencije za investicije i izvoz (AMDIE)
04. juli 2023 - Međunarodni konkurs STRIP KAIŠ
15. maj 2023 - Ambasador Bauer u višednevnoj poseti regionu Tanžer-Tetuan-Al Hoceima
Ambasador Bauer predao akreditivna pisma Predsedniku IR Mauritanije
09. maj 2023 – Obeležavanje Dana pobede u Drugom svetskom ratu
Otvaranje knjige saučešća
13. mart 2023 - Ambasador Bauer razgovarao sa menadžerom kompanije Ebertec, Hamzom Filalijem
10. mart 2023 - Ambasador Bauer učestvovao u radu konferencije „Za inkluzivan digitalni svet: inovacije i tehnologija za ravnopravnost polova“
06. mart 2023 - Stalna delegacija Narodne skupštine R. Srbije u poseti Maroku
02. mart 2023 – Ambasador I. Bauer učestvovao na otvaranju 17. plenarnog zasedanja Parlamentarne skupštine Mediterana
06. februar 2023 - Ambasador Bauer razgovarao sa vlasnicom konsultantske kompanije BakersLAke Advisory, Fatin Mabhut
03. februar 2023 – Raspisani konkursi za sufinansiranje projekata za region i dijasporu
26. januar 2023 - Ambasador Bauer sa predsednikom Vlade Kraljevine Maroka, na marginama Samita Dakar 2
19. januar 2023 - Ambasador Bauer u Ruskoj pravoslavnoj crkvi povodom Bogojavljenja
19. decembar 2022 – Učešće R. Srbije na Diplomatskom bazaru u Rabatu
14. decembar - Ambasador Bauer u Tanžeru otvorio izložbu „Putevima rimskih imperatora“ Arheološkog instituta SANU
12. decembar 2022 - Ambasador Bauer predao akreditivna pisma predsedniku Senegala
01. decembar 2022. – Srpska šljivovica upisana na listu nematerijalnog kulturnog nasleđa UNESCO!
25. novembar 2022 - Ambasador Bauer učestvovao na 9. Globalnom forumu Alijanse civilizacija Ujedinjenih nacija (UNAOC) u Fesu
23. novembar 2022 - Odluka o raspisivanju javnog poziva za podnošenje predloga za dodelu nacionalnih priznanja za izuzetan doprinos, rezultate i zasluge u oblasti ostvarivanja saradnje i jačanja veza matične države i dijaspore, kao i matične države i Srba u regionu
15. novembar 2022 - Ambasador Bauer sa specijalnim predstavnikom Generalnog sekretara UN i šefom Misije MINURSO
11. novembar 2022 – Polaganje venaca na evropskom groblju u Rabatu povodom Dana primirja
07. novembar 2022 - Ambasador Bauer sa Predsednicom Nacionalnog saveta za ljudska prava Maroka
29. oktobar 2022 – I. Dačić: Zapad bi da prećutno pristanemo na članstvo KiM u SE
18. oktobar 2022 - Govor ministra spoljnih poslova Nikole Selakovića na sednici SB UN povodom izveštaja o radu UNMIK
14. oktobar 2022 - Ambasador Bauer sastao se sa Mohamedom Irakijem, Predsednikom i vlasnikom kompanije „Best Buy Maroc“
12. oktobar 2022 - Obaveštenje - Novi način uplate konzularnih taksi
11. oktobar 2022 - Medjunarodi konkurs STRIP KAIŠ
05. oktobar 2022 - Izložba „Putevima rimskih imperatora“ otvorena u Rabatu
Popis stanovništva
24. septembar 2022 - Selaković: Intenzivna diplomatska aktivnost u Njujorku, afirmisali smo našu politiku
22. septembar 2022 - Obraćanje predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića na generalnoj debati 77. zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija
08. septembar 2022 - Ambasador Bauer razgovarao sa ministrom industrije i trgovine Kraljevine Maroko, Rijadom Mezuarom
02. septembar 2022 - Predsednik Vučić predsedavao Samitom u okviru inicijative Otvoreni Balkan
25. avgust 2022 - Ambasador Bauer sa vlasnikom kompanije „Diana Holding“
27. juli 2022 - Ambasador Bauer prisustvovao otvaranju Međunarodne konferencije „Socijalna zaštita: Kraljevski dugoročni projekat“
26. juli 2022 - Ambasador Bauer prisustvovao 65-tom Svetskom kongresu IAAS
16. juli 2022 - Ambasador Bauer prisustvovao sednici Međunarodnog Parlamenta za toleranciju i mir
01. juli 2022 - Ambasador Bauer sastao se sa Kopredsedavajućom Poslovnog saveta Srbija-Maroko
22. jun 2022 - Ambasador Bauer prisustvovao „Noći muzeja“ koju je otvorio premijer Kraljevine Maroko
07. juni 2022 - Ambasador Bauer u Marakešu otvorio izložbu „Dva lica pirotskih ćilima“ Etnografskog muzeja iz Beograda
31.maj 2022 - Predsednik Vučić položio zakletvu
25. maj 2022 - Predsednik Vučić na godišnjem sastanku Svetskog ekonomskog foruma
23. maj 2022 – Ambasador I. Bauer se upisao u knjigu žalosti povodom smrti predsednika Ujedinjenih Arapskih Emirata
18. мај 2022 - Ambasador Bauer sa Predsednikom Ustavnog suda Maroka
11.maj 2022 - Selaković: Srbija aktivno uključena u suzbijanje terorizma, radikalizma i ekstremizma
11. maj 2022 - Zajedničko saopštenje sa sastanka ministara spoljnih poslova Srbije i Maroka u Marakešu
10. maj 2022 - Selaković: Intenzivirati kontakte i saradnju Srbije i Mauritanije
09. maj 2022 – Polaganje venca na vojnom groblju Komonvelta u Kazablanki povodom Dana pobede
04. maj 2022 – Ukinute mere za ulazak građana Srbije i stranih državljana u Republiku Srbiju
Obaveštenje o neradnim danima
12. april 2022 - Ambasador Bauer potpisao Protokol o saradnji sa Nacionalnom fondacijom muzeja Kraljevine Maroko
11. april 2022 - Odluke o sufinansiranju projekata koji doprinose očuvanju i jačanju veza matične države i dijaspore kao i matične države i Srba u regionu
04. april 2022 - Ambasador Bauer sa gradonačelnicom Rabata obišao lokacije za održavanje izložbi i festivala srpskog filma
21. mart 2022 - Ambasador Bauer sa gradonačelnicom Rabata
15. mart 2022 - Otvaranjem izložbe Arhiva Jugoslavije započelo obeležavanje „Godine Srbije u Maroku“
Parlamentarni i predsednički izbori - 03. april 2022. godine - glasanje u inostranstvu
04. mart - Ambasador Bauer, na poziv ministra omladine, kulture i komunikacija Maroka, prisustvovao otvaranju izložbe paleontoloških fosila
04. mart 2022 – Susret ambasadora Bauera sa direktorom Arhiva Maroka, Žamaom Baidom
02. mart 2022 - Ambasador Bauer sa Predsednikom Vrhovnog suda Maroka
02. mart 2022 - Ambasador Bauer prisustvovao svečanosti početka štampanja prigodnih maraka u Pošti Maroka povodom „Godine Srbije u Maroku“
26. februar 2022 - Ambasador Bauer sa direktorom Pošte Maroka
23. februar 2022 – Raspisani konkursi za sufinansiranje projekata za region i dijasporu
22. februar 2022 - Ambasador Bauer potpisao sporazum sa Nacionalnom bibliotekom Kraljevine Maroko
16. februar 2022 – Prijavljivanje za glasanje u inostranstvu do 12. marta
15.februar 2022 - Vučić: Slaveći Sretenje šaljemo poruku da želimo slobodnu, jaku i modernu Srbiju
15. februar - Dan državnosti
11. februar 2022 - Ambasador Bauer sa direktorom muzeja Mohamed VI u Rabatu
11. februar 2022 - Ambasador Bauer sa direktorom Nacionalne biblioteke Kraljevine Maroko
7. februar 2022 - Beograd dobija Centar za četvrtu industrijsku revoluciju
20. januar 2022 - Ambasador I. Bauer sa predsednikom Nacionalne fondacije muzeja Maroka, M. Kotbijem i direktorom Muzeja Mohamed VI, A. El Idrisijem
18. januar 2022 - Ambasador Bauer predao akreditivna pisma Nj.V. kralju Mohamedu VI
14. januar 2022 - Ambasador Bauer sa počasnim konzulom Republike Srbije
30. decembar 2021 - Ambasador Bauer učestvovao na video konferenciji poslovnih saveta Srbije i Maroka
07. decembar 2021 - Rabat: Ambasador Bauer sa direktorkom Direktorata za kulturnu saradnju MIP Maroka
07. decembar 2021 - Rabat: Učešće Ambasade na dobrotvornom diplomatskom bazaru
04. decembar 2021 - REFERENDUM: GLASANjE U INOSTRANSTVU
OBAVEŠTENjE O NAČINU PRIMENE OGRANIČENjA ULASKA U REPUBLIKU SRBIJU LICIMA KOJA DOLAZE IZ DRŽAVA SA POSEBNIM RIZIKOM OD ZARAZNE BOLESTI
OBAVEŠTENjE ZA BIRAČE KOJI IMAJU BORAVIŠTE U INOSTRANSTVU O OSTVARIVANjU BIRAČKOG PRAVA NA REPUBLIČKOM REFERENDUMU
19. novembar 2021 - Ambasador Bauer sa ministrom kulture, omladine i komunikacija, Mohamedom Mehdijem Bensaidom i sa savetnikom kralja Mohameda VI, Andre Azulajom, o bilateralnoj saradnji
Odluka o dodeli nacionalnih priznanja za izuzetan doprinos, rezultate i zasluge u oblasti ostvarivanja saradnje i jačanja veza matične države i dijaspore, kao i matične države i Srba u regionu
13. novembar 2021 - Ambasador I. Bauer sa direktorom Nacionalne biblioteke Maroka, Mohamedom El Feranom, o jačanju saradnje između biblioteka dve države
12. novembar 2021 - Važna uloga Uneska za očuvanje srpske baštine na Kosmetu
11. novembar 2021 – Polaganje venaca na evropskom groblju u Rabatu povodom Dana primirja
2. novembar 2021 - Obraćanje predsednika Republike Srbije na konferenciji Ujedinjenih nacija o klimatskim promenama COP26 održanoj u Glazgovu
28. oktobar 2021 - Ambasador Bauer učestvovao na konferenciji Međunarodnog foruma za transport
27. oktobar 2021 - Ambasador Ivan Bauer sa Mehdijem Kotbijem, predsednikom Nacionalne fondacije muzeja o saradnji u oblasti kulture između Srbije i Maroka
26. oktobar 2021 - Susret ambasadora Ivana Bauera sa direktorom za Ujedinjene nacije i međunarodne organizacije u MIP Maroka, g. Reduanom Huseinijem
15. oktobar 2021 - Selaković pred SBUN: Dijalog i primena postignutih dogovora jedini pravi put za rešavanje otvorenih pitanja
11. oktobar 2021 - Sastanak na visokom nivou posvećen obeležavanju 60. godišnjice Pokreta nesvrstanih zemalja
Odluke o sufinansiranju projekata koji svojim kvalitetom doprinose očuvanju i jačanju veza matične države i Srba u regionu i matične države i dijaspore
04. oktobar 2021 - Ambasador Bauer se sastao sa gđom Nadiom El Hnot, direktorkom za saradnju i aktivnosti u oblasti kulture u marokanskom MIP
26. septembar 2021 - Telefonski razgovor predsednika Vučića sa generalnim sekretarom NATO
25. septembar 2021 - Selaković u Njujorku sa 28 šefova diplomatije o ekonomskim uspesima Srbije i situaciji na KiM
25. septembar 2021 - Priština ozbiljno ugrozila mir i regionalnu stabilnost
23. septembar 2021 - Unaprediti ukupnu saradnju sa Mauritanijom
Medjunarodi konkurs STRIP KAIŠ
22. septembar 2021 - Predsednica Vlade Brnabić na Globalnom Kovid-19 samitu u organizaciji Bele kuće
22. septembar 2021 - Ambasador Ivan Bauer se sastao sa ambasadorom Češke Republike u Rabatu Ladislavom Škerikom
21. septembar 2021 - Ambasador Ivan Bauer i ambasadorka Senegala Sejnab Dial o jačanju saradnje između Srbije i Senegala
17. septembar 2021 - Ambasador Bauer o saradnji sa Marokom u regionalnim i međunarodnim organizacijama
15. septembar 2021 - Obeležavanje Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave
Ambasador Republike Srbije u Kraljevini Maroko
08. septembar 2021 - Ekonomska saradnja između Srbije i Maroka
06. septembar 2021 - Predsednik Vučić primio akreditivna pisma ambasadora koji pokrivaju Srbiju na nerezidencijalnoj osnovi
1. septembar 2021 - Selaković: Izložba "Svet nesvrstanih" uvod u proslavu 60 godina Pokreta nesvrstanih zemalja
12. avgust 2021 – Uručen poziv za učešće Maroka na Komemoratiovnom sastanku Pokreta nesvrstalih zemalja (PNZ ) na najvišem nivou u Beogradu 11-12. oktobra 2021. godine
11. avgust 2021- Ambasador Bauer predao kopije akreditivnih pisama šefu marokanske diplomatije
05. avgust 2021 - Obeležavanje Dana sećanja na sve stradale i prognane Srbe u oružanoj akciji „ Oluja ''
04. avgust 2021 - Zašto Srbi tuguju, a Hrvatska slavi – Tragični bilans ''Oluje ''
22. jul 2021. godine - Predsednik Vučić: Odlučili smo - naš cilj je EU, ali je Kina važan partner
20. jul 2021. godine - Srbija ostvarila veliki uspeh u oblasti digitalizacije
13. jul 2021. godine - Selaković pozvao predstavnike članica PNZ da se u oktobru okupe u Beogradu
09. jun 2021. godine - Obraćanje predsednika Republike Srbije na sednici Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija
25. maj 2021. godine - Selaković čestitao Dan Afrike
20. maj 2021. godine - Ministar Selaković predstavio novu uslugu „e-Konzulat“
Obeležavanje 76. godišnjice Dana pobede nad fašizmom
06. maj 2021. godine Selaković: Jačanje saradnje prestonica doprinosi razvoju odnosa Srbije i Maroka
06. maj 2021. godine - Selaković: Ponosan sam koliko se u bratskom Maroku cene ugled i reč Srbije
06. maj 2021. godine - Selaković: Uzajamno prijateljstvo i razumevanje Srbije i Maroka
05. maj 2021. godine - Srbija i Maroko na putu strateškog partnerstva
06. maj 2021. godine Selaković: Srbija spremna da sa Marokom ostvari što snažniju privrednu saradnju
06. maj 2021. godine - Selaković: Srbija zahvalna Maroku na podršci i stavu o KiM
21. april 2021. godine - Predsednik Vučić se sastao putem video linka sa predstavnicima delegacije MMF
20. april 2021. godine - Sastanak sa regionalnim direktorom Svetske zdravstvene organizacije za Evropu
19. april 2021. godine - SZO ocenila impresivnim proces imunizacije u Srbiji
13. april 2021. godine - Selaković: Priština istrajava u kampanji mržnje prema srpskom narodu
13. april 2021. godine - Selaković: Politički ekstremizam Albanaca na KiM sve jači
Srbija opredeljena za intenzivniju saradnju sa Međunarodnom organizacijom Frankofonije
24. mart 2021. godine - Obeležavanje Dana sećanja na stradale u NATO agresiji
Republika Srbija u Mesecu Frankofonije / La République de Serbie au Mois de la Francophonie
Obeležavanje Dana sećanja na 17. mart 2004. godine - Pogrom na Kosovu i Metohiji
Selaković: Borba protiv svih oblika kriminala prioritet Vlade Srbije
Održan prvi sastanak Radne grupe za saradnju sa Međunarodnom organizacijom Frankofonije
Mitropolit zagrebačko-ljubljanski Porfirije izabran za Patrijarha srpskog
Fête nationale de la République de Serbie - Дан државности Републике Србије
Vučić: Srbija spremna za dijalog o KiM, ali neće biti ponižavana
Selaković i Gujon čestitali Savindan
Selaković za Politiku: Godina podmlađivanja srpske diplomatije
Konkurs za sufinansiranje projekata u oblasti prevođenja reprezentativnih dela srpske književnosti u inostranstvu u 2021. godini
Vučić: Srbija po rastu prva u Evropi
Odnosi Srbije i Maroka na istorijskom maksimumu
Svaki Srbin u dijaspori potencijalni lobista
Selaković: Ove godine novi ambasadori, ali ciljevi isti
Vučić: Srbija ostaje na kursu pobedničke politike stabilnosti
Novogodišnja čestitka Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije
Predsednica Vlade Srbije prva evropska premijerka koja je primila antikovid vakcinu
SAOPŠTENJE MINISTARSTVA SPOLJNIH POSLOVA REPUBLIKE SRBIJE
SAOPŠTENJE MINISTARSTVA SPOLJNIH POSLOVA
Deseta konferencija novinara i medija dijaspore i Srba u regionu
Režim ulaska u Kraljevinu Maroko tokom pandemije COVID-19
Конкурс за суфинансирање пројеката који својим квалитетом доприносе очувању и јачању веза матичне државе и дијаспоре и матичне државе и Срба у региону
Arhiva vesti