| |     latinica | Français  
Насловна
Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
Контакт

Радно време
Понедељак - петак: 09:00 – 17:00 часова
Конзуларно одељење (рад са странкама): 10:00 - 14:00 часова


Адреса
24, Rue El Kadi Ahmed Mouline
B.P.5014 Souissi
РАБАТ
МАРОКО

 

Телефон: + 212 537 752 201, 537 753 770

Телефон за хитне случајеве:  + 212 537 752 201


Факс:      + 212 537 753 258

Е-mail: srb.emb.morocco@mfa.rs

 

Веб сајт:

http://www.rabat.mfa.gov.rs

Твитер: https://twitter.com/SRBinMorocco

 

 


 


 
Електронске услуге за грађане

 

 


Портал "Welcome to Serbia"

 

 

 


 
 
17. јул 2024 - Амбасадор Бауер за „Morocco World News”: Србију и Мароко веже вишедеценијско пријатељство и међусобна подршка

Aмбасадор Републике Србије у Краљевини Мароко Иван Бауер дао је интервју за најутицајнији медиј на енглеском језику у Мароку „Morocco World News”, под насловом „Амбасадор у мисији стварања нове ере у мароканско-српским односима“.

„Мароко и Србија имају много тога да понуде једни другима“, рекао је амбасадор Бауер. „Заједно можемо изградити будућност дефинисану партнерством, поштовањем и заједничким просперитетом.“

Амбасадор Бауер је истакао да је дубоко укорењено пријатељство наша два народа базирано на снажним историјским везама и међусобном уважавању и подсетио да је званични Београд давао велику подршку праведној борби мароканског народа за стицање потпуне независности и да је наша земља била једна од првих земаља које су признале независност Краљевине Мароко. Као заједнички именитељ спољне политике наших двеју пријатељских земаља, амбасадор Бауер је подвукао да су Србија и Мароко „међу најзначајнијим заговорницима поштовања међународног права и Повеље Уједињених нација“.

Амбасадор Бауер се залаже за, како пише „Morocco World News”, „вишестрани приступ јачању мароканско-српских односа“ кроз развијање сарадње у различитим сферама друштвеног живота – од економије, преко образовања и научног истраживања, до културе и спорта. Он је говорио о великом броју Меморандума о разумевању у различитим областима, који треба да створе оквир за размене у различитим областима, али и да креирају позитивно трговинско-инвестиционо окружење у коме ће се компаније из наше две земље осећати комфорно.

Истакао је и рад на конкретним разменама са идејом повећања препознатљивости Републике Србије у Краљевини Мароко, кроз велики број изложби које су организоване током „Године Србије у Мароку“, али и кроз иницијативе за размене у области спорта, било да су у питању пријатељске утакмице националних селекција, било да се организују припреме за националне тимове, у чему и Србија и Мароко имају екстензивно искуство и сву потребну инфраструктуру.

 

 

 


11. јули 2024 - Амбасадор Бауер са Председником Парламента Марока

Амбасадор Републике Србије у Краљевини Мароко, Иван Бауер, састао се са Председником Већа депутата мароканског Парламента, Рашид Талби Ел Аламијем.

Повод за сусрет је био састанак који је, током боравка у Београду, амбасадор Бауер имао са Председницом Народне Скупштине Републике Србије, Аном Брнабић, током кога је договорено да се Председнику мароканског Парламента предложи посета у термину који би му одговарао.

Два саговорника су изразила задовољство због изванредних пријатељских односа Републике Србије и Краљевине Мароко који сежу далеко у прошлост, али су у последњих неколико година добили додатни замајац и налазе се на историјском максимуму. Констатовано је да и два Парламента треба да дају допринос унапређењу укупне сарадње.

У том смислу, амбасадор Бауер и Председник Већа депутата Парламента Краљевине Марока су разговарали о модусима унапређења парламентарне сарадње наше две пријатељске земље, о додатном активирању посланичких група пријатељства и размени посета, као и о сусрету Председника мароканског парламента са Председницом Народне Скупштине Републике Србије, за који постоји обострани интерес и спремност да се он одржи било у Београду, било у Рабату.

На крају разговора, договорено је да се наставе контакти, како би се припремила посета на нивоу Председника Парламента и развили и други сегменти сарадње за које постоји интересовање обе стране.

  

 

 


 


24. мај 2024 - Међународни конкурс СТРИП КАИШ

Дечји културни центар у Београду расписује Међународни конкурс за децу и младе од 5 до 18 година под називом СТРИП-КАИШ.
На конкурсу могу учествовати појединци, школе, дечји ликовни атељеи, дечји културни центри и сличне дечје установе и асоцијације из целог света.
Осим права учешћа деце и младих од 5 до 18 година, услови конкурса су следећи:
-Избор теме је слободан
-Техника рада је потпуно слободна
-Потребно је испунити форму стрипа – каиша
-Радови не смеју бити дорађени, нити урамљени
-Формат радова не сме бити већи од 420мм х 297мм
-Индивидуални учесници могу да пошаљу до три рада у различитим ликовним техникама, а установе и асоцијације до  30 радова различитих аутора
-Радови морају бити оригинални и рађени самостално, настали у 2023. или 2024. години
-Приспели радови се не враћају

Рок за приспеће радова је 25. новембар 2024. године.

Дечји културни центар моли да се радови који ће се послати у физичкој форми на адресу: Дечји културни центар Београд, Таковска 8, 11000 Београд, Србија,

Са назнаком: ЗА МЕЂУНАРОДНИ КОНКУРС СТРИП КАИШ
                          ПОШИЉКА ЈЕ НЕКОМЕРЦИЈАЛНОГ КАРАКТЕРА


Стручни жири ће одабрати радове за излагање и доделити награде у појединачној и групној конкуренцији, у четири старосне категорије.
Изложба и пратећи програм биће реализовани у децембру 2024. године.

 

 

 


Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова