| |     latinica | Français  
Насловна
Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
Контакт

Радно време
Понедељак - петак: 09:00 – 17:00 часова
Конзуларно одељење (рад са странкама): 10:00 - 14:00 часова


Адреса
24, Rue El Kadi Ahmed Mouline
B.P.5014 Souissi
РАБАТ
МАРОКО

 

Телефон: + 212 537 752 201, 537 753 770

Телефон за хитне случајеве:  + 212 537 752 201


Факс:      + 212 537 753 258

Е-mail: srb.emb.morocco@mfa.rs

 

Веб сајт:

http://www.rabat.mfa.gov.rs

Твитер: https://twitter.com/SRBinMorocco

 

 


 


 
Избори: гласање у иностранству

 

 

 

 


 
 
02. фебруар 2024 – Расписани конкурси за суфинансирање пројеката за регион и дијаспору

Министар спољних послова Р. Србије И. Дачић је 16. јануара 2023. године донео одлуке о расписивању конкурса за суфинансирање пројеката који својим квалитетом доприносе очувању и јачању веза матичне државе и дијаспоре, као и матичне државе и Срба у региону.
Конкурс ће бити отворен у периоду од 01. фебруара 2024. године, од 15:30 часова, до 12. фебруара 2024. године, до 15:30 часова. 
Увид у расписане конкурсе за суфинансирање пројеката може се извршити на следећим линковима:

https://www.mfa.gov.rs/

https://www.dijaspora.gov.rs/konkursi.html

 

 

 


25. децембар 2023 - Амбасадор Бауер примио Марка Николића који је трчао хуманитарни маратон

Амбасадор Републике Србије у Краљевини Мароко, Др Иван Бауер, примио је Марка Николића који је трчао 1.400. км дуг маратон да би помогао да се прикупи 80.000. евра за лечење петогодишњег дечака Максима Миленковића.

Марко Николић је амбасадору Бауеру пренео своја искуства током овог изузетно исцрпљујућег маратона, од Дахле до Маракеша. Марко Николић је навећи део пута трчао кроз пустињу, а након само неколико дана остао је без пратње која му је носила пртљаг, храну и воду.

Амбасадор Иван Бауер, чим је сазнао за овај проблем, контактирао је Марка Николића и понудио помоћ Амбасаде. Захваљујући разумевању ППВ и МСП, Ивице Дачића, Амбасада је обезбедила аутомобил и возача који је пратио Марка Николића до краја његове хуманитарне мисије.

 

 

 

 


27. новембар 2023 - Амбасада Србије учествовала на хуманитарном базару

Амбасада Републике Србије у Краљевини Мароко учествовала је на традиционалном хуманитарном дипломатском базару који је, у организацији „Cercle Diplomatique“, одржан 25. новембра 2023. године у Националној библиотеци у Рабату.

Овом приликом, изложени су ручно рађени украси, затим глинене чиније и саксије са насликаним српским традиционалним мотивима, које су припремили запослени у Амбасади у Рабату, као и традиционална српска храна коју је припремила супруга амбасадора. На тај начин, представљени су поједини сегменти српске културе, историје и традиције. Место на штанду нашле су и брошуре Министарства културе и ТОС.

Базар је свечано отворила сестра Њ.В. краља Мохамеда VI, принцеза Лала Меријем, а прикупљени новац од продаје артикала са штандова, користи се у хуманитарне сврхе. Без обзира на то што на базару нису узеле учешћа све земље, број посетилаца је, као и сваке године, био велики, а штанд Републике Србије је био врло запажен и посећен.

 

 


Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова