| |     latinica | Français  
Насловна
Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
Контакт

 

Радно време
Понедељак - петак: 08:30 – 16:30 часова
Конзуларно одељење (рад са странкама): 09:00 - 14:00 часова

Празници

Адреса
24, Rue El Kadi Ahmed Mouline
B.P.5014 Souissi
РАБАТ
МАРОКО

Телефон: + 212 537 752 201, 537 753 770 Локација/Мапа
Факс:      + 212 537 753 258 Конзуларна надлежност
Е-mail: ambrsrabat@gmail.com Почасни конзули
Веб сајт: http://www.rabat.mfa.gov.rs  

 


 
Резултати Конкурса за суфинансирање пројеката који доприносе очувању и јачању веза матичне државе и дијаспоре и матичне државе и Срба у региону

Први потпредседник Владе и министар спољних послова Ивица Дачић, донео је Одлукe о суфинансирању пројеката који доприносе очувању и јачању веза матичне државе и дијаспоре и матичне државе и Срба у региону, а на основу Предлога Радне групе именоване да утврди Предлог одлуке.

Одлуку о суфинансирању пројекaта за дијаспору од 19. јуна 2019. можете пронаћи на

http://www.dijaspora.gov.rs/wp-content/uploads/2019/06/ODLUKA-DIJASPORA-2019.pdf

На Конкурсу за суфинансирање пројеката који својим квалитетом доприносе очувању и јачању веза матичне државе и дијаспоре на основу Одлуке о суфинансирању одобрено је укупно 184 пројекта у укупном износу од 50 201 000,00 (словима: педесет милиона двеста једна хиљада) динара (РСД).

Одлука о суфинансирању пројеката за регион од 19. јуна 2019. године можете пронаћи на

http://www.dijaspora.gov.rs/wp-content/uploads/2019/06/ODLUKA-REGION-2019-1.pdf

На Конкурсу за суфинансирање пројеката који својим квалитетом доприносе очувању и јачању веза матичне државе и Срба у региону на основу Одлуке о суфинансирању одобрено је укупно 230 пројекта у укупном износу од 50 201 000,00 (словима: педесет милиона двеста једна хиљада) динара (РСД).


Зелени број за хитне случајеве

Обавештавамо да је за хитне случајеве уведен телефонски број у Мароку - 57 57, на који може да се контактира мароканско Министарство унутрашњих послова, када се ради о проблемима као што је крађа, претње, угрожавање безбедности, на улици или јавним местима. 


 
 
Учешће делегације Р. Србије на Међународном сајму о студијама у иностранству, 16.11.о.г.

У хотелу „Farah“ у Казабланци, 16.11. о.г, одржан је Међународни сајам о студијама у иностранству, на коме је учествовала  делегација Р. Србије, коју су чинили Владимир Јовановић, Софија Петровић (из фондације Tempus), др. Ненад Цветковић (професор на Електронском факултету у Нишу), др. Бранислав Бајкин (професор на  Медицинском фекултету у Новом Саду) и др. Саша Ранђеловић (ванредни професор на Еконосмком факултету у Београду).

 

Oпширније...
Радна посета делегације Привредне коморе Војводине К. Мароко, 10.-14. Новембар 2019. године

На иницијативу Амбасаде К. Мароко у Београду, на позив Генералне конфедерације мароканских предузећа (CGEM) и Трговинске и индустријске коморе региона Казабланка – Сетат (CCIS), и у сарадњи са Амбасадом РС у Рабату, од 10. до 14. новембра о.г, уприличена је радна посета делегације Привредне коморе Војводине (листу чланова достављамо у прилогу) привредним регионалним и државним институцијама К. Мароко - Генералној конфедерацији мароканских предузећа (CGEM, 11. новембра), Агенцији за равој пољопривреде К. Мароко (АDА, 12. новембар) и Трговинској и индустријској комори региона Казабланка – Сетат (CCIS, 13. новембар). У пратњи делегације, на састанцима, као и у разговорима, учествовали амб. С. Прица (током целе посете) и први секретар И. Самарџић (12. и 13. новембра).


 

Oпширније...
Дан Србије на Универзитету Al Akhawayn у Ифрану (Мароко), 4.11.2019. год.

На иницијативу амбасадорке С. Прице и професорке информатичког дизајна Весне Драгојлов (са Универзитета Al Akhawayn), у договору са управом Универзитета Al Akhawayn у Ифрану (Мароко), и уз помоћ особља Амбасаде (са породицама), на наведеном Универзитету, 4.11.2019. године, одржана је манифестација Дан Србије.

Oпширније...
Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова