| |     latinica | Français  
Насловна
Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
Контакт

 

Радно време
Понедељак - петак: 08:30 – 16:30 часова
Конзуларно одељење (рад са странкама): 09:00 - 14:00 часова

Празници

Адреса
24, Rue El Kadi Ahmed Mouline
B.P.5014 Souissi
РАБАТ
МАРОКО

Телефон: + 212 537 752 201, 537 753 770 Локација/Мапа
Факс:      + 212 537 753 258 Конзуларна надлежност
Е-mail: ambrsrabat@gmail.com Почасни конзули
Веб сајт: http://www.rabat.mfa.gov.rs  

 


 
Резултати Конкурса за суфинансирање пројеката који доприносе очувању и јачању веза матичне државе и дијаспоре и матичне државе и Срба у региону

Први потпредседник Владе и министар спољних послова Ивица Дачић, донео је Одлукe о суфинансирању пројеката који доприносе очувању и јачању веза матичне државе и дијаспоре и матичне државе и Срба у региону, а на основу Предлога Радне групе именоване да утврди Предлог одлуке.

Одлуку о суфинансирању пројекaта за дијаспору од 19. јуна 2019. можете пронаћи на

http://www.dijaspora.gov.rs/wp-content/uploads/2019/06/ODLUKA-DIJASPORA-2019.pdf

На Конкурсу за суфинансирање пројеката који својим квалитетом доприносе очувању и јачању веза матичне државе и дијаспоре на основу Одлуке о суфинансирању одобрено је укупно 184 пројекта у укупном износу од 50 201 000,00 (словима: педесет милиона двеста једна хиљада) динара (РСД).

Одлука о суфинансирању пројеката за регион од 19. јуна 2019. године можете пронаћи на

http://www.dijaspora.gov.rs/wp-content/uploads/2019/06/ODLUKA-REGION-2019-1.pdf

На Конкурсу за суфинансирање пројеката који својим квалитетом доприносе очувању и јачању веза матичне државе и Срба у региону на основу Одлуке о суфинансирању одобрено је укупно 230 пројекта у укупном износу од 50 201 000,00 (словима: педесет милиона двеста једна хиљада) динара (РСД).


Зелени број за хитне случајеве

Обавештавамо да је за хитне случајеве уведен телефонски број у Мароку - 57 57, на који може да се контактира мароканско Министарство унутрашњих послова, када се ради о проблемима као што је крађа, претње, угрожавање безбедности, на улици или јавним местима. 


 
 
Учешће дечијег фолклорног ансамбла КУД" Димитрије Туцовић " из Београда на Међународном фестивалу дечјег фолклора „Деца за мир“ у К. Мароко (24. јул – 2. август 2019. год.)

 

Дечији фолклорни ансамбл КУД" Димитрије Туцовић " из Београда учествовао је на Међународном фестивалу дечјег фолклора  „Деца за мир“ у Мароку (Рабату, Салеу, Темари, Кенитри и Казабланци), од  24.7 до 2.8.2019. године.

Фестивал се традиционално одржава већ 20 година под покровитељством ЊКВ принцезе Лале Мерием. Учествозало је преко 30 земаља, а ансамбл из Београда - Србије својом игром из разних крајева земље, музиком, богатим ношњама, одличном кореографијом изазвао је одушевљење публике на наступима у више мароканских градова.


Амбасада је пружила пуну подршку учесницима Фестивала, од добијања гратис виза до праћења њихових наступа.
 

Oпширније...
Концерт вокалног Ансамбла Светлане Спајић на 25. Фестивалу сакралне чузике у Фесу (Мароко) , 19. јуна 2019. год.

Певачки ансамбл  Светлане Спајић, који изводи традиционалну српску музику, имао је концерт у оквиру 25. Фестивала сакралне чузике у Фесу, 19. јуна 2019. године. Ансамбл је изводио наше етно традиционалне песме: епске, свадбене, љубавне.жетелачке,верске, ит.д, чиме је одушевио  публику у препуној дворани.

Ансамбл Светлане Спајић изводио је и песме са Косова заједно са мароканском солисткињом Шерифом Керст (Cherifa Kerst)

На концерту је била и амбасадорка Слађана Прица.

Oпширније...
3. "Маратон за мир", у организацији "Cercle Diplomatique", Рабат, 7. април 2019. год.

 

У оквиру  "Cercle Diplomatique de Bienfasance" Амбасада РС Рабат је била ангажована у организацији 3. Међународног маратона за мир", 7. априла 2019. године. 

На Маратону (10 км за одрасле и 2 км за децу) је учествовало око три  хиљаде људи, међу којима и неколико стотина деце, укључујући и децу са посебним потребама. 

Догађај је организован под високим покровитељством Њ. Е. Краља Марока Мухамеда VI, уз подршку Скупштине града Рабата. 

 

Oпширније...
Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова