| |     latinica | Français  
Насловна
Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
Контакт

 

Радно време
Понедељак - петак: 08:30 – 16:30 часова
Конзуларно одељење (рад са странкама): 09:00 - 14:00 часова

Празници

Адреса
24, Rue El Kadi Ahmed Mouline
B.P.5014 Souissi
РАБАТ
МАРОКО

Телефон: + 212 537 752 201, 537 753 770 Локација/Мапа
Факс:      + 212 537 753 258 Конзуларна надлежност
Е-mail: ambrsrabat@gmail.com Почасни конзули
Веб сајт: http://www.rabat.mfa.gov.rs  

 


 
ВАЖНО УПОЗОРЕЊЕ - ЛАЖАН САЈТ ЗА ГЛАСАЊЕ ИЗ ИНОСТРАНСТВА

       Министарство државне управе и локалне самоуправе Р. Србије навело је у свом Саопштењу, 20.5.2020. год, да ниједан орган државе не стоји иза сајта www.hocudaglasam.com, на ком се наводи да грађани Р. Србије који живе у иностранству могу да оставе своје личне податке, као и копије личних докумената, како би могли да се пријаве за гласање за предстојеће изборе. 

       Посебно је важно упозорити јавност и све грађане да буду опрезни, јер је званична процедура за пријаву грађана за гласање по месту боравишта у иностранству прописана Законом о јединственом бирачком списку.   

       Та процедура подразумева подношење личног захтева преко диппломатско-конзуларних представништава Р. Србије који те захтеве прописаним процедурама прослеђују општинским односно градским управама према месту пребивалишта подносиоца захтева, након чега наведене управе доносе решење о упису податка у бирачки списак да ће бирач на предстојећим изборима да гласа према месту боравишта у иностранству. 

       Грађани морају бити опрезни коме остављају своје податке будући да постоји могућност злоупотребе истих.  


Поновљени конкурси за суфинансирање пројеката који својим квалитетом доприносе очувању и јачању веза матичне државе и дијаспоре и матичне државе и Срба у регионуОдлукама број 115/30-2020/01 и број 116/30-2020/01 од 15. маја 2020. год МСП - УСДСР је расписало поновљене конкурсе за суфинансирање пројеката који својим квалитетом доприносе очувању и јачању веза матичне државе и Срба у региону и матичне државе и дијаспоре. Конкурси су отворени од 18. маја до 01. јуна о.г. Све информације о конкурсима и процедури пријављивања могу се пронаћи на следећем линку:

https://www.dijaspora.gov.rs/uprava-za-dijasporu-konkursi/
 


 
 
Актуелни режим уласка и транзита страних држављана који немају регулисан боравак у Р.Србији - појашњења и потребна документацијарежим уласка и транзита страних држављана који немају регулисан боравак у Р.Србији - појашњења и потребна документација


         Имајући у виду да одредбе Одлуке о проглашењу болести COVID-19 изазване вирусом SARS-CoV-2 заразном болешћу указујемо да је за стране држављане, који немају регулисан боравак у Републици Србији, за улазак у земљу неопходан негативан РСК. тест на присуство вируса SARS-CoV-2, не старији од 72 сата од издавања од стране референтне лабораторије земље из које долазе, односно улазе у Републику Србију, као и дозвола за боравак или транзит кроз Републику Србију коју издаје радно тело Владе (Комисија).
 

Oпширније...
Одлука Владе К. Мароко о продужењу ванредног стања до 10. јуна 2020. год.

 

        Председник Владе К. Мароко, Саддедин  ел Отмани,  је на данашњој седници,  ( 18. маја 2020.г. ) оба већа Парламента (Веће посланика и Веће саветника ), ''прецизирао да је Одлука Владе да се до 10. јуна о.г. продужи ванредно здравствено стање у целој земљи  донета ради даљег спречавања ширења корона вируса  које би се појачало увођењем генералног, па и постепеног, процеса укидања мера изолације''. 

Oпширније...
Актуелни режим уласка домаћих и страних држављана у Р.Србију


Обавештавамо да је Одлука о затварању свих граничних прелаза за улазак у Републику Србију („Службени гласник РС“, бр. 37/20 од 19. марта 2020. године), која је донета у циљу спречавања ширења заразне болести COVID-19 изазване вирусом 8АК8- СоУ-2, и даље на снази. Поменутом одлуком затворени су сви гранични прелази за улазак путника у Републику Србију - у међународном друмском, железничком и речном саобраћају, као и за улазак преко граничних прелаза за погранични саобраћај према суседним земљама.
Тачком 2. поменуте одлуке прописано је да се, изузетно, у складу са националним интересима и из хуманитарних разлога, улазак преко граничних прелаза у Републику Србију може привремено омогућити на основу одобрења надлежног органа државне управе, односно Министарства унутрашњих послова.

Oпширније...
Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова