| |     latinica | Français  
Насловна
Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
Контакт

 

Радно време
Понедељак - петак: 08:30 – 16:30 часова
Конзуларно одељење (рад са странкама): 09:00 - 14:00 часова

Празници

Адреса
24, Rue El Kadi Ahmed Mouline
B.P.5014 Souissi
РАБАТ
МАРОКО

Телефон: + 212 537 752 201, 537 753 770 Локација/Мапа
Факс:      + 212 537 753 258 Конзуларна надлежност
Е-mail: ambrsrabat@gmail.com Почасни конзули
Веб сајт: http://www.rabat.mfa.gov.rs  

 


 
Суфинансирање пројеката који доприносе очувању и јачању веза матичне државе и дијаспоре и матичне државе Срба у региону

Министарство спољних послова, Управа за сарадњу са дијаспором и Србима у региону, расписала је конкурс за суфинансирање пројеката који својим квалитетом доприносе очувању и јачању веза матичне државе и дијаспоре, као и матичјне државе и Срба у региону, а који ће ове године трајати од 12. до 30. марта 2018. године.

С тим увези, обавештавамо дасу објављени конкурси за суфинансирање пројеката који својим квалитетом доприносе очувању и јачању веза матичне државе и дијаспоре , као и матичне државе и Срба у региону, Министарства спољних послова - Управе за сарадњу са дијаспором и Србима у региону.

Информације, услови и начин реализације могу се наћи на следећим линковима, и то:

За дијаспору: http://www.dijaspora.gov.rs/konkurs-za-sufinansiranje- projekata-organizacija-iz-dijaspore/

За Србе из региона: http:/www.dijaspora.gov.rs/konkurs-za-sufinansiranje-projekata-organizacija-iz-regiona/

Конкурс се односи на заинтересована удружења и организације Срба у дијаспори и региону


ВАЖНО

Председник Републике Србије, г. Александар Вучић,  упутио је писмену честитку Краљу Марока, Мохамеду  VI, поводом Националног празника ''ДАНА ПРЕСТОЛА''  ( 30. јули )  и у име грађана пожелео просперитет његовој земљи и народу. 

 Амбасадор Републике Србије у Рабату, Слађана Прица,  у своје  лично име и име колектива Амбасаде РС У РАБАТУ упутила  је  честитку  Њ.К.В. МОХАМЕДУ VI ПОВОДОМ НАЦИОНАЛНОГ ПРАЗНИКА '''ДАНА  ПРЕСТОЛА'' која је објављена у часопису ДИПЛОМАТСКЕ ФОНДАЦИЈЕ.

Oпширније...
 
 
Учешће амбасадорке С. Прице у хуманиторној акцији УНИЦЕФ

Биро УНИЦЕФ-а у К. Мароко организовао је за амбасадоре акредитоване у овој земљи посету пројектима које спроводи на терену у околини Маракеша, како би амбасадори били боље упознати са проблемима и мигућностима да помогну активности ове организације.

Амбасадорка Слађана Прица одазвала се овој иницијативи, поклонивши о свом трошку збринутој деци књиге, школски прибор и слаткише.


Амбасада Србије на Добротворном новогодишњем дипломатском базару у Рабату, 15.12.2018. год.

Амбасада Р. Србије у Рабату активно је била укључена у све фазе припрема и одржавања традиционалног новогодишњег добротворног БАЗАРА. Штанд Србије на добротворном новогодишњем Базару организован је по четврти пут у простору Народног позоришта у Рабату, у недељу, 15. децембра 2018. год. Манифестација се одржавала под покровитељстом краљеве сестре принцезе Лале Меријем, која је током обиласка нашег штанда била посебно поздрављена и показала велики интерес за изложене радове, од којих је више њих и откупила и поздравила наше учешће.

Штандове је имало више од 30 земаља, бројне међународне организације, као и велики број невладиних организација из Марока. Бројне друге земље биле су укључене прилозима, поклонима за томболу и националним кулинарским специјалитетима. 

Штанд Србије на Базару био је видно обележен заставом, традиционалним рукотворинама - хеклани стролњаци и сл, као и прикладним постерима (Новака Ђоковића. фреска Бели Анђео. ћирилица, постер са пиротским ћилимом и сл.).

На штанду су били изложени разни сувенири за продају (НГ украси, свећњаци, апликације на дрвету, подметачи. привесци, слике, мармеладе, итд.), који су, премда Амбасада РС Рабат нема ни буџет ни испоруке у ту сврху, рађени од стране женских чланова службеног и дипломатског особља, пријатеља Амбасаде и амб. С. Прице.

Штанд је био веома запажен. Србија је такође дала симболичан поклон за томболу (скупљено из добровољних средстава запослених у Амбасади).

О догађају су известили сви већи медији у Мароку, као и државна телевизија (канали ТВ Ал Аоула и 2М).  

Oпширније...
УН Међувладинa Конференцијa за прихватање „Светског пакта за сигурне, уређене и регуларне миграције“, Маракеш, 10. и 11. децембaр 2018, учешће Делегације Р. Србије

На УН Међувладиној конференцији за прихватање "Светског пакта за сигурне, уређене и регуларне миграције", одржаној у Маракешу (К. Мароко), 10. и 11. децембра 2018. године, Делегацију Р. Србије је предводио министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран ђорђевић, у својству шефа Делегације, а у њој су били и шеф Кабинета МСП Никола Недељковић, политички директор МСП РС Зоран Вујић, посебни саветник министра спољних послова за земље у развоју Владимир Цизељ и амбасадорка Р. Србије у К. Мароко Слађана Прица. 

Министар Ђорђевић обратио се веома садржајним иступањем учесницима Конференције. Министар и Делегација имали су велики број билатералних сусрета и разговора на маргинама Конференције, а у више наврата је уприличен сусрет и разговори са министром спољних послова и сарадње К. Мароко Н. Бутритом и другим високим мароканским дипломатама и званичницима.

Учешће Делегације Р. Србије на министарском нивоу поздравили су као значајно и драгоцено како домаћини тако и званиници УН и других МО, а посебно бројне афричке земље. 

Oпширније...
Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова