| |     latinica | Français  
Насловна
Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
Контакт

Радно време:

Понедељак - петак: 09:00 – 17:00 часова
Конзуларно одељење (рад са странкама): 10:00 - 14:00 часова


Адреса:

24, Rue El Kadi Ahmed Mouline
B.P.5014 Souissi
РАБАТ
МАРОКО

 

Телефон: + 212 537 752 201, 537 753 770 

Факс:      + 212 537 753 258 

Е-mail: srb.emb.morocco@mfa.rs 

 

Веб сајт:www.rabat.mfa.gov.rs

Твитер: twitter.com/SRBinMorocco

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 


 
 
 
27. јул 2022 - Амбасадор Бауер присуствовао отварању Међународне конференције „Социјална заштита: Краљевски дугорочни пројекат“

Амбасадор Републике Србије у Краљевини Мароко, Иван Бауер, присуствовао је у уторак, 26. јула 2022. године, отварању дводневне Међународне конференције на тему „Социјална заштита: Краљевски дугорочни пројекат“, која је, у присуству Премијера и свих чланова Владе Краљевине Мароко, као и других високих званичника и припадника дипломатског кора, а под покровитељством Њ.В. краља Мохамеда VI, одржана у Конгресном центру „Мохамед VI“ у Скирату.

Скупу су се обратили Премијер Краљевине Мароко, Азиз Ахнуш, делегирани министар за питања буџета и Председник Асоцијације чланова Генералног инспектората за финансије (која је била и организатор скупа), Фузи Лекжа, министар економије и финансија, Надја Фетах, министар здравља и социјалне заштите, професор Калид Аит Талеб и гувернер централне банке Краљевине Мароко („Bank Al-Maghrib“), Абделлатиф Жуахри. На крају уводног дела конференције, скупу се, путем видео поруке, обратила и Мишел Башеле, Високи комесар за људска права УН.

Сви говорници истакли су приврженост „говору Њ.В. краља Мохамеда VI од пре две године и његовој дугорочној стратешкој визији“ за реформу система социјалне заштите. Премијер Ахнуш је подсетио да је нова Влада Марока, одмах по ступању на дужност започела социјални дијалог и да су његова директна последица 22 декрета која су донета у последњих неколико месеци. Он је посебно нагласио важност „духа солидарности“ који се огледа у томе да „богати плаћају за сиромашне“.

Амбасадор Бауер је искористио своје присуство на скупу да разговара са неколицином саговорника и иницира успостављање сарадње са институцијама у Републици Србији.

 

 


26. јули 2022 - Амбасадор Бауер присуствовао 65-том Светском конгресу IAAS

На позив министра пољопривреде, риболова, руралног развоја, вода и шума, Мохамеда Садикија, амбасадор Републике Србије у Краљевини Мароко, Иван Бауер, присуствовао је, у понедељак, 25. јула 2022. године, отварању 65-тог Светског конгреса Међународне асоцијације студената пољопривреде и сродних наука (IAAS). Конгрес је, у присуству високих званичника Краљевине Мароко, одржан у Институту за агрономију и ветерину „Хасан II“ у Рабату, на тему „Несташица воде и њени ефекти на сигурност снабдевања храном“.

Амбасадор Бауер искористио је ову прилику да обави одвојене разговоре са Генералним секретаром министарства пољопривреде, риболова, руралног развоја , вода и шума, Редуаном Арашом и директором Института за агрономију и ветерину „Хасан II“, Абделазизом Ел Храикијем.

У разговору са Генералним скеретаром министарства пољопривреде Краљевине Мароко, амбасадор Бауер је свог саговорника упознао са чињеницом да постоји идеја о потписивању Споразума у области пољопривреде између Краљевине Мароко и Републике Србије, о чему је амбасадор Бауер већ разговарао са представницима нашег министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде, и предложио званичан сусрет којом приликом би амбасадор Бауер мароканском министарству пољопривреде уручио Предлог Споразума. Генерални секретар Араш је, исказујући интересовање за потписивање оваквог Споразума, предложио да се овај сусрет одржи на јесен ове године.

Амбасадор Бауер је разговарао и са директором Института за агрономију и ветерину „Хасан II“, Абделазизом Ел Храикијем, о унапређењу научне сарадње и размени знања у области пољопривреде, као једној од области са веома високим потенцијалом за будућу сарадњу и предложио успостављање контакта мароканског института са сродним институцијама у Републици Србији, што је Ел Храики прихватио.

 

 

 

 


16. јули 2022: Амбасадор Бауер присуствовао седници Међународног Парламента за толеранцију и мир

Амбасадор Републике Србије у Краљевини Мароко, Иван Бауер, присуствовао је, на позив Председника Представничког дома Парламента Марока, Рашид Талби Ел Аламија, отварању десете Пленарне седнице Међународног Парламента за толеранцију и мир која је одржана у Пленарној сали Парламента Краљевине Мароко.

Као представник Народне Скупштине Републике Србије на овом скупу је учествовала народни посланик Дубравка Филиповски.

На отварању скупа, присутнима су се обратили Председник Представничког дома Парламента Краљевине Мароко, Рашид Талби Ел Алами, Председник Већа саветника у Парламенту Краљевине Мароко, Нам Мијара, Председник Интерпарламентарне уније, Дуарте Пачеко, као и представник организатора, Председник Глобалног већа за толеранцију и мир, Ахмед бин Мохамед Ал-Џарван.


Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова