| |     latinica | Français  
Насловна
Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
Контакт

 

Радно време
Понедељак - петак: 08:30 – 16:30 часова
Конзуларно одељење (рад са странкама): 09:00 - 14:00 часова

Празници

Адреса
24, Rue El Kadi Ahmed Mouline
B.P.5014 Souissi
РАБАТ
МАРОКО

Телефон: + 212 537 752 201, 537 753 770 Локација/Мапа
Факс:      + 212 537 753 258 Конзуларна надлежност
Е-mail: ambrsrabat@gmail.com Почасни конзули
Веб сајт: http://www.rabat.mfa.gov.rs  

 


 
Резултати Конкурса за суфинансирање пројеката који доприносе очувању и јачању веза матичне државе и дијаспоре и матичне државе и Срба у региону

Први потпредседник Владе и министар спољних послова Ивица Дачић, донео је Одлукe о суфинансирању пројеката који доприносе очувању и јачању веза матичне државе и дијаспоре и матичне државе и Срба у региону, а на основу Предлога Радне групе именоване да утврди Предлог одлуке.

Одлуку о суфинансирању пројекaта за дијаспору од 19. јуна 2019. можете пронаћи на

http://www.dijaspora.gov.rs/wp-content/uploads/2019/06/ODLUKA-DIJASPORA-2019.pdf

На Конкурсу за суфинансирање пројеката који својим квалитетом доприносе очувању и јачању веза матичне државе и дијаспоре на основу Одлуке о суфинансирању одобрено је укупно 184 пројекта у укупном износу од 50 201 000,00 (словима: педесет милиона двеста једна хиљада) динара (РСД).

Одлука о суфинансирању пројеката за регион од 19. јуна 2019. године можете пронаћи на

http://www.dijaspora.gov.rs/wp-content/uploads/2019/06/ODLUKA-REGION-2019-1.pdf

На Конкурсу за суфинансирање пројеката који својим квалитетом доприносе очувању и јачању веза матичне државе и Срба у региону на основу Одлуке о суфинансирању одобрено је укупно 230 пројекта у укупном износу од 50 201 000,00 (словима: педесет милиона двеста једна хиљада) динара (РСД).


Зелени број за хитне случајеве

Обавештавамо да је за хитне случајеве уведен телефонски број у Мароку - 57 57, на који може да се контактира мароканско Министарство унутрашњих послова, када се ради о проблемима као што је крађа, претње, угрожавање безбедности, на улици или јавним местима. 


 
 
Конкурс за суфинансирање пројеката који својим квалитетом доприносе очувању и јачању веза матичне државе и дијаспоре и матичне државе и Срба у региону

Министарство спољних послова, Управа за сарадњу с дијаспором и Србима у региону, расписује Конкурс за суфинансирање пројеката који својим квалитетом доприносе очувању и јачању веза матичне државе и дијаспоре, који ће трајати од 20. јануара до 10. фебруара 2020. године.

Предмет конкурса је суфинансирање пројеката који имају за циљ:

1) употребу, учење, чување и неговање српског језика и ћириличког писма, чување и неговање српског културног, етничког, језичког и верског идентитета;

2) унапређење економске сарадње Републике Србије и дијаспоре.

Oпширније...
Учешће Амбасаде Р. Србије на годишњем дипломатском добротворном базару,7. децембар 2019. год, Рабат

 

 

Амбасада Републике Србије у Рабату учествовала је у припреми и одржавању традиционалног новогодишњег добротворног дипломатског БАЗАРА, који је одржан 7. децембра 2019. год. у Рабату.
У припреми базара (изради украса, рукотворина, минђуша, слика, свећњака, украсних саксија, раду Дипломатског круга, итд.) учествовале су амб. С. Прица, запослене и супруге запослених у Амбасади, као и пријатељи Амбасаде из Србије, Македоније и БиХ. 
 

Oпширније...
Учешће делегације Р. Србије на Међународном сајму о студијама у иностранству, 16.11.о.г.

У хотелу „Farah“ у Казабланци, 16.11. о.г, одржан је Међународни сајам о студијама у иностранству, на коме је учествовала  делегација Р. Србије, коју су чинили Владимир Јовановић, Софија Петровић (из фондације Tempus), др. Ненад Цветковић (професор на Електронском факултету у Нишу), др. Бранислав Бајкин (професор на  Медицинском фекултету у Новом Саду) и др. Саша Ранђеловић (ванредни професор на Еконосмком факултету у Београду).

 

Oпширније...
Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова