| |     latinica | Français  
Насловна
Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
Контакт

 

Радно време
Понедељак - петак: 08:30 – 16:30 часова
Конзуларно одељење (рад са странкама): 09:00 - 14:00 часова

Празници

Адреса
24, Rue El Kadi Ahmed Mouline
B.P.5014 Souissi
РАБАТ
МАРОКО

Телефон: + 212 537 752 201, 537 753 770 Локација/Мапа
Факс:      + 212 537 753 258 Конзуларна надлежност
Е-mail: ambrsrabat@gmail.com Почасни конзули
Веб сајт: http://www.rabat.mfa.gov.rs  

 


 
Studying in Serbia - www.studyinserbia.rs

 

 

With over 150 accredited programmes at all levels of studies taught in English and other foreign languages, as well as numerous other programmes available to visiting exchange students, universities and colleges in Serbia offer a wealth of opportunities for foreign students.
Both degree-seeking students and those spending a part of their studies in Serbia through mobility schemes can benefit from high-quality education, with several universities ranked on the Shanghai list, affordable costs of living and a variety of social and cultural experiences.

Oпширније...
Суфинансирање пројеката који доприносе очувању и јачању веза матичне државе и дијаспоре и матичне државе Срба у региону

Министарство спољних послова, Управа за сарадњу са дијаспором и Србима у региону, расписала је конкурс за суфинансирање пројеката који својим квалитетом доприносе очувању и јачању веза матичне државе и дијаспоре, као и матичјне државе и Срба у региону, а који ће ове године трајати од 12. до 30. марта 2018. године.

С тим увези, обавештавамо дасу објављени конкурси за суфинансирање пројеката који својим квалитетом доприносе очувању и јачању веза матичне државе и дијаспоре , као и матичне државе и Срба у региону, Министарства спољних послова - Управе за сарадњу са дијаспором и Србима у региону.

Информације, услови и начин реализације могу се наћи на следећим линковима, и то:

За дијаспору: http://www.dijaspora.gov.rs/konkurs-za-sufinansiranje- projekata-organizacija-iz-dijaspore/

За Србе из региона: http:/www.dijaspora.gov.rs/konkurs-za-sufinansiranje-projekata-organizacija-iz-regiona/

Конкурс се односи на заинтересована удружења и организације Срба у дијаспори и региону


 
 
3. "Маратон за мир", у организацији "Cercle Diplomatique", Рабат, 7. април 2019. год.

 

У оквиру  "Cercle Diplomatique de Bienfasance" Амбасада РС Рабат је била ангажована у организацији 3. Међународног маратона за мир", 7. априла 2019. године. 

На Маратону (10 км за одрасле и 2 км за децу) је учествовало око три  хиљаде људи, међу којима и неколико стотина деце, укључујући и децу са посебним потребама. 

Догађај је организован под високим покровитељством Њ. Е. Краља Марока Мухамеда VI, уз подршку Скупштине града Рабата. 

 

Oпширније...
Учешће српских студената пољопривреде на студентској манифестацији „Промоција локалних производа у ери индустријализације“; у организацији "Међународне организације студената пољопривреде и сродних области науке IAAS, К. Мароко, 31. март – 11. април 2019. год.

Представници Амбасаде РС Рабат били су позвани од организатора и присуствовали су свечаном отварању манифестације „Промоција локалних производа у ери индустријализације“, организоване од стране  Међународне организације студената пољопривреде и сродних области науке (IAAS), који се одржао у Институту за агрономију и ветерину „Хасан II”.
На свечаном отварању, студентима, професорима, стручњацима из Института и представницима амбасада поздравним говором обратили су се (редом) директор  Института за агрономију и ветерину „Хасан II” проф. Али Хамани, амбасадорка С. Прица, амбасадор Шведске Н. Кебон, као и дипломате из Швајцарске, Хрватске и Гватемале (уједно амбасаде ових земаља се одазвали позиву).  Догађају је присуствовао и први секретар И. Самарџић.

Oпширније...
Планинарско смучарски клуб "Дунав" у посети Амбасади Р. Србије у Рабату, 28. март и 8. април 2019. године

 

После успешно организованог освајања највећег планинског врха на северу Африке (Тубкал на планинском венцу Високи Атлас,  Мароко), чланови српског планинарско-смучарског клуба "Дунав", на позив амбасадорке Слађане Прице Тавчиовски, посетили су Амбасаду Р. Србије у Рабату, 28. марта и 8. априла 2019. године, где су наишли на срдачан дочек. 

Oпширније...
Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова