| |     ћирилица | Français  
Naslovna
Posetite Srbiju
SIEPA

 

   
 
Kontakt

Radno vreme
Ponedeljak - petak: 09:00 – 17:00 časova
Konzularno odeljenje (rad sa strankama): 10:00 - 14:00 časova


Adresa
24, Rue El Kadi Ahmed Mouline
B.P.5014 Souissi
RABAT
MAROKO

 

Telefon: + 212 537 752 201, 537 753 770

Тelefon za hitne slučajeve:
+ 212 537 752 201

 

Faks:      + 212 537 753 258

E-mail: srb.emb.morocco@mfa.rs

 

Veb sajt: http://www.rabat.mfa.gov.rs
Tviter: https://twitter.com/SRBinMorocco

 

 

 

Izbori: glasanje u inostranstvu

 

 

 

 

 


 
 
 
02. februar 2024 – Raspisani konkursi za sufinansiranje projekata za region i dijasporu

Ministar spoljnih poslova R. Srbije I. Dačić je 16. januara 2023. godine doneo odluke o raspisivanju konkursa za sufinansiranje projekata koji svojim kvalitetom doprinose očuvanju i jačanju veza matične države i dijaspore, kao i matične države i Srba u regionu.
Konkurs će biti otvoren u periodu od 01. februara 2024. godine, od 15:30 časova, do 12. februara 2024. godine, do 15:30 časova. 
Uvid u raspisane konkurse za sufinansiranje projekata može se izvršiti na sledećim linkovima:

https://www.mfa.gov.rs/

https://www.dijaspora.gov.rs/konkursi.html

 

 

 


25. decembar 2023 - Ambasador Bauer primio Marka Nikolića koji je trčao humanitarni maraton

Ambasador Republike Srbije u Kraljevini Maroko, Dr Ivan Bauer, primio je Marka Nikolića koji je trčao 1.400. km dug maraton da bi pomogao da se prikupi 80.000. evra za lečenje petogodišnjeg dečaka Maksima Milenkovića.

Marko Nikolić je ambasadoru Baueru preneo svoja iskustva tokom ovog izuzetno iscrpljujućeg maratona, od Dahle do Marakeša. Marko Nikolić je naveći deo puta trčao kroz pustinju, a nakon samo nekoliko dana ostao je bez pratnje koja mu je nosila prtljag, hranu i vodu.

Ambasador Ivan Bauer, čim je saznao za ovaj problem, kontaktirao je Marka Nikolića i ponudio pomoć Ambasade. Zahvaljujući razumevanju PPV i MSP, Ivice Dačića, Ambasada je obezbedila automobil i vozača koji je pratio Marka Nikolića do kraja njegove humanitarne misije.

 

 

 


27. novembar 2023 - Ambasada Srbije učestvovala na humanitarnom bazaru

Ambasada Republike Srbije u Kraljevini Maroko učestvovala je na tradicionalnom humanitarnom diplomatskom bazaru koji je, u organizaciji „Cercle Diplomatique“, održan 25. novembra 2023. godine u Nacionalnoj biblioteci u Rabatu.

Ovom prilikom, izloženi su ručno rađeni ukrasi, zatim glinene činije i saksije sa naslikanim srpskim tradicionalnim motivima, koje su pripremili zaposleni u Ambasadi u Rabatu, kao i tradicionalna srpska hrana koju je pripremila supruga ambasadora. Na taj način, predstavljeni su pojedini segmenti srpske kulture, istorije i tradicije. Mesto na štandu našle su i brošure Ministarstva kulture i TOS.

Bazar je svečano otvorila sestra Nj.V. kralja Mohameda VI, princeza Lala Merijem, a prikupljeni novac od prodaje artikala sa štandova, koristi se u humanitarne svrhe. Bez obzira na to što na bazaru nisu uzele učešća sve zemlje, broj posetilaca je, kao i svake godine, bio veliki, a štand Republike Srbije je bio vrlo zapažen i posećen.

 

 


Ministarstvo spoljnih poslova
Dnevne vesti 
Saopštenja 
Foto galerija 


Narodna skupština

Predsednik Republike Srbije

Vlada Srbije

Ministarstvo spoljnih poslova